Samenwerking met stichting De Sig

Samenwerking met stichting De Sig


Geplaatst op 11 december 2023

Op 7 november is zwembad De Heerenduinen van Sportloket Velsen een samenwerking aangegaan met stichting De SIG.

Medewerkers van Sportloket Velsen zijn op gesprek geweest in zorgcentrum Schoterhof waar de SIG een buurtwinkel heeft en waar cliënten van de SIG hun dagbesteding volgen.

De SIG is een professionele organisatie voor mensen met een beperking en/of autismeverwante stoornis in Midden- en Zuid-Kennemerland. De SIG biedt kleinschalige begeleiding op maat op alle levensgebieden: opvoeding, wonen, financiën/schulden, zinvolle dagbesteding en sociale activering.

 

Met aandacht voor leren, plezier, zelfvertrouwen en indien mogelijk een maatschappelijke verbinding. In dat kader is de samenwerking met zwembad De Heerenduinen ontstaan. De cliënten van de SIG die dagbesteding volgen bij zorgcentrum Schoterhof in Haarlem Noord gaan voor het zwembad de balletjes vullen met de blauwe plastic schoentjes. De begeleiders van de SIG in Schoterhof geven aan dat de cliënten hieruit plezier en voldoening ervaren. Deze sociale verbinding zorgt voor een gevoel van 'er toe doen'.

De lading balletjes en schoentjes (deze worden overigens wel opgevangen voor hergebruik) zijn onlangs afgeleverd en de cliënten verheugen zich er al helemaal op voor ons aan de slag te gaan. Een mooie win/win situatie want ben je op zoek naar een leuk cadeautje of zelfgemaakte kaarten, loop dan hier dan eens binnen als je in de buurt bent. Je wordt er enthousiast ontvangen.