Fietsvalpreventie

Fietsvalpreventie


Geplaatst op 4 december 2023

Maandag 11 december organiseert Sportloket Velsen in sporthal Het Polderhuis van 10.00-13.00 uur een Fietsvalpreventie Dag. Een activiteit om de veiligheid op de fiets te bevorderen. Het initiatief wordt ondersteund door ervaren professionals van fysiopraktijk IJMED en Ergotherapie Kennemerland en biedt een unieke gelegenheid om verschillende soorten fietsen van ’t Mannetje Fietstechniek uit te proberen en advies in te winnen over veilig fietsen.

Een fysiotherapeut zal tips delen over balans en coördinatie, terwijl een ergotherapeut advies zal geven over comfortabele fietsinstellingen en het belang van de juiste fietskeuze.

Aanwezigen krijgen de kans om verschillende fietsen uit te proberen, waaronder fietsen met een lage instap, loopfietsen, driewielers en ligfietsen. 

We streven ernaar om fietsers het vertrouwen te geven om veilig en met plezier te blijven fietsen. Door het organiseren van de Fietsvalpreventie Dag hopen we het aantal fiets gerelateerde valpartijen te verminderen en de mobiliteit van fietsers te bevorderen.

Het evenement is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerde ouderen en hun begeleiders. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via sportloketvelsen@sro.nl of 06 36 333 616.