Succesvol Vitalilteitscongres Velsen

Succesvol Vitalilteitscongres Velsen


Geplaatst op 6 april 2023

Dinsdagavond 4 april vond voor de eerste keer het Vitaliteitscongres Velsen plaats. Deze avond werd georganiseerd om professionals uit sport, zorg, welzijn, onderwijs en het bedrijfsleven samen te brengen en te verbinden.

Meer dan 200 belangstellende namen deel aan deze avond.

Een inspirerende avond met parallelsessies zoals “Hoe blijf je mentaal gezond?’’ - “Hoe kunnen we door te verbinden Velsen vitaler maken?“ - “Nederland het sportiefste land ter wereld: hoe kan Velsen daaraan bijdragen?”

De sessies werden gegeven door Thijs Launspach - Wilco Huisman -  NOC*NSF - Daniel Klijn & Jorn Knops.

Tijdens het congres namen de aanwezigen onder leiding van professor Erik Scherder deel aan een inspirerende vitaliteitsoefening. Scherder, bekend van zijn optredens tijdens de Wereld Draait Door, was één van inspirerende sprekers tijdens het congres.

De wethouder van volksgezondheid Marianne Steijn ontving het naambord gemeente Velsen, JOGG gemeente uit handen van Melissa Kolhorn. JOGG staat voor een ‘leefstijltransitie’ van ongezond naar gezond leven. Velsen staat voor de uitdaging om gezondheidsverschillen terug te dringen en gezondheid voor alle generaties te bevorderen. Om dit te bereiken is dit voorjaar de VitaliteitsTafel Velsen opgericht. Hieraan nemen diverse Velsense organisaties op gebied van sport, welzijn en gezondheid deel.

Vind je het leuk om te zien wat Sportloket Velsen, SportSupport Kennemerland, Gemeente Velsen en St. Welzijn samen hebben neergezet, klik dan op onderstaande link.

RTV Seaport heeft een mooie compilatie van deze avond gemaakt.

Professor Erik Scherder krijgt de hele zaal in beweging - RTV Seaport