Tegemoetkoming amateursportorganisaties COVID-19

Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken, heeft het kabinet in het voorjaar van 2020 diverse maatregelen ingevoerd. Deze hebben in veel sectoren impact gehad, waaronder de amateursport. Om de schade deels te compenseren is recent een regeling opengesteld voor amateursportorganisaties.

Een amateursportorganisatie komt voor een eenmalige tegemoetkoming in aanmerking als het in de periode van 1 maart 2020 tot en met 31 mei 2020 en/of 1 juni tot en met 31 augustus 2020 ten minste 20% aan omzet heeft verloren. Ook mag de organisatie, in het kader van de uitbraak van COVID-19, geen andere tegemoetkoming voor doorlopende lasten hebben ontvangen.

De aanvragen kunnen in de periode 1 september t/m 4 oktober 2020 worden ingediend via de Dienst Uitvoering Subsidies voor instellingen (DUS-I). Uiterlijk 1 december 2020 wordt vervolgens beslist op de aanvraag.

Let op: er is een beperkt budget beschikbaar (volgens de regeling € 19,5 miljoen, volgens de website van DUS-I € 44,5 miljoen). Bij overschrijding van het beschikbare budget volgt een loting onder alle (geldige) aanvragen. Het is dus belangrijk tijdig een volledige aanvraag in te dienen.

Er zijn diverse andere voorwaarden verbonden aan een subsidieaanvraag. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen

Heeft u een vraag en/of opmerking?
Neem contact op met Sportloket Velsen!
Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden.


Klik hier voor alle accommodaties te huur!

Contact

E-mail:
sportloket@velsen.nl

Telefonisch te bereiken:
Tel.: 0255-567666

 

 

Gemeente Velsen

Zwembad De Heerenduinen