Finalerondes schoolbasketbaltoernooi

Geplaatst op 23 maart 2023

Afgelopen zaterdag werd er bij de finalerondes van het schoolbasketbaltoernooi gespeeld om de grote wisselbeker. In de halve finale nam de Hoeksteen 1 het op tegen de Zefier en de Franciscus 2 tegen Pleiaden 2. Alle wedstrijden van de avond hadden een lage score, waardoor het tot de laatste seconde spannende wedstrijden waren. Dat was ook bij alle familieleden, klasgenoten en andere belangstellende die waren komen kijk. Zij hielden af en toe hun adem in van spanning.

Beide halve finale wedstrijden eindigden in een 3 -2 waarbij de Franciscus en de Pleiaden als winnaars uit de bus kwamen. Zij mochten het tegen elkaar opnemen, maar eerst werd er nog gestreden om een plek voor de derde en vierde plaats door de Hoeksteen en de Zefier. Zij hadden op 5 maart al in de kwartfinalepoules tegen elkaar gespeeld. De Hoeksteen kon dit keer duidelijk meer weerstand bieden, maar de winst was uiteindelijk wel voor de Zefier.

Ook de Franciscus en de Pleiaden hadden elkaar al eerder getroffen. Toen eindigde de wedstrijd in een gelijke stand. Ook nu ging het weer gelijk op, maar er hoefde geen verlenging aan te pas te komen, want de Franciscus scoorde binnen de reguliere speeltijd net een keertje meer dan de Pleiaden. Ook deze  wedstrijd eindigde met een stand van 3-2.

Elk team ging met een beker naar huis. De prijzen werden uitgereikt door Jort Wessels, speler van Heren 1 van Akrides. De Franciscus neemt de grote wisselbeker mee en mag deze een jaar op school laten staan tot het 40ste schoolbasketbaltoernooi in 2024.