Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)


Geplaatst op 1 december 2022

Wil je gezonder leven? Zit je boven een gezond gewicht en ben je gemotiveerd daar iets aan te doen? Dan is de het volgen van een leefstijlinterventie mogelijk iets voor jou! De leefstijlcoaches die in de gemeente Velsen actief zijn ondersteunen hierbij en regelmatig starten er nieuwe groepen!

Wat is de Gecombineerde Leefstijl Interventie?
Een tweejarig programma met groeps- en individuele begeleiding. Het is gericht op het behalen van gezondheidswinst. Er is aandacht voor thema’s zoals voeding, beweging, ontspanning, slaap en gedragsverandering.

Wat zijn de kosten?
Het wordt vergoed vanuit de basisverzekering en er is geen eigen risico van toepassing. Kortom, voor alle Velsenaren is het helemaal kosteloos!

Nieuw
Vanaf 2023 start in Velsen de interventie ‘Voel je goed!’ in samenwerking met Welzijn Velsen. Dit is speciaal voor iedereen die behoefte heeft aan adviezen in makkelijke taal waarvoor tijd en aandacht is. Extra fijn wanneer er sprake is van beperkte gezondheidsvaardigheden eventueel in combinatie met laaggeletterdheid. Het bestaat uit 20 lessen in kleine groepjes en individuele begeleiding door de diëtiste. Het duurt een halfjaar en is ook kosteloos te volgen.

Meer informatie
Kijk op de website www.gli-velsen.nl voor de mogelijkheden. Daarop staan ook alle leefstijlcoaches die in Velsen actief zijn!

Wil je alvast in beweging komen? Velsen heeft een gevarieerd sport- en beweegaanbod. Bekijk de gids op: www.sportpasvelsen.nl/sport-en-beweegaanbod-2022