Zomerpret; sportactiviteiten tijdens de zomervakantie!

Zomerpret; sportactiviteiten tijdens de zomervakantie!


Geplaatst op 14 juni 2021

De gemeente Velsen stelt geld beschikbaar voor organisaties die de zomer een beetje willen opvrolijken. De ‘Zomerpret-subsidie’ is vanaf direct aan te vragen.

Dus bent u een organisatie op het gebied van kunst, cultuur of sport? En wilt u een activiteit aanbieden? Laat het ons dan snel weten! De regel is, wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Van 12 juni tot en met 26 juni 2021 kunnen organisaties een aanvraag indienen met behulp van dit formulier.

 

Daarnaast kijken we ook naar de behoeften van jongeren. We hebben via sociale media en een enquête gevraagd aan welke activiteiten kinderen en jongeren het meeste behoefte hebben. Hieruit bleek dat kinderen van 4 tot 12 jaar  vooral behoefte aan sportactiviteiten hebben tijdens de zomervakantie, ze noemen hierbij zwemmen, voetballen, klimmen en freerunnen. Daarnaast willen de kinderen graag iets met muziek, toneel/theater en dans doen. Ze hebben ook interesse in museum- en scoutingactiviteiten.

Kinderen van 4 tot 12 jaar hebben vooral zin in sportactiviteiten tijdens de zomervakantie, hebben ze aangegeven. Ze noemen daarbij: zwemmen, voetballen, klimmen en freerunnen. Daarnaast willen de kinderen graag iets met muziek, toneel en theater en dans doen.

Jongeren van 12 tot en met 21 jaar hebben ook het meest behoefte aan sport, blijkt uit de enquête. Ook zij noemen voetballen, zwemmen, klimmen, duiken en freerunnen. Ze gaven ook aan dat ze graag iets met muziek, dans of een museumbezoek doen.

Het voor het tweede jaar dat de Velsen een zomerprogramma organiseert. Dit jaar dus gebeurt dat dus onder de noemer ‘Zomerpret’.

Organisaties kunnen zich aanmelden door het aanvraagformulier volledig in te vullen en op te sturen naar zomerpret@velsen.nl