Laat uw mening horen!

Laat uw mening horen!


Geplaatst op 10 februari 2021

Naast lokaal Sportakkoord ook een lokaal Preventieakkoord voor Velsen!

De komende maanden slaan organisaties uit Velsen vanuit zorg, welzijn, onderwijs, sport, cultuur, inwoners(organisaties), private partijen en de gemeente opnieuw de handen ineen. Samen worden plannen (door)ontwikkeld die een gezonde leefstijl stimuleren.

Daarmee is al een start gemaakt met het Sportakkoord in 2020 ‘Samen naar een vitaal Velsen’. De aanvulling die nu wordt gedaan vormt een doorvertaling van het Nationaal Preventieakkoord en gaat over een rookvrije leefomgeving, het tegengaan van overmatig alcohol- en drugsgebruik en bevorderen van gezonde leefstijl in de strijd tegen overgewicht/obesitas. De plannen worden ontworpen dankzij de energie, expertise en daadkracht van professionals, vrijwilligers en inwoners.

Uw hulp komt daar ook bij van pas: iedereen wordt opgeroepen input te leveren om de gezondheid van Velsenaren te bevorderen. Daaruit worden gezamenlijk concrete actieplannen ontwikkeld. Het streven is om in april de plannen af te hebben en de uitvoering ervan voor te bereiden.

Ga naar www.sportpasvelsen.nl/preventieakkoord en laat ook jouw mening horen door de enquête voor 17 februari in te vullen!