Uitnodiging bijeenkomst rookvrije omgeving sportaccommodaties

Uitnodiging bijeenkomst rookvrije omgeving sportaccommodaties


Geplaatst op 19 maart 2019

Veel verenigingen in Velsen zetten zich al in om een rookvrije sportomgeving aan te bieden. Als gemeente gaan we hier een steentje aan bijdragen. De gemeenteraad heeft een motie aangenomen die oproept tot het rookvrij maken van de ingangen van de sporthallen, het zwembad en het gemeentehuis. In zwembad De Heerenduinen wordt ook de ligweide rond het buitenbad rookvrij. We willen dit graag samen met u gaan waarmaken.

Door een rookvrij sportterrein krijgen kinderen het goede voorbeeld dat roken en sport niet samen gaan. Het beschermt kinderen en volwassenen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken.

Graag nodigen we u maandag 18 maart vanaf 19:00 uur uit in sporthal IJmuiden-Oost aan het Tiberiusplein 6 in IJmuiden om met ons hierover in gesprek te gaan. We willen onze ideeën hierover met u delen.

Daarnaast willen we suggesties, vragen en zorgen bij u ophalen. Zodat we ons gezamenlijk kunnen inzetten voor een rookvrije sport in Velsen. Zowel binnen als buiten. 

Wilt u uiterlijk voor 11 maart a.s. aangeven of u komt via sportloket@velsen.nl?