Gezond in de Stad

In november 2018 is Gemeente Velsen in samenwerking met SportSupport en Fysiotherapie Maas gestart met het project Gezond In De Stad (GIDS).  Het doel van het programma is om gezondheidsachterstanden binnen wijken te verminderen. En om kennis en praktijk ervaring op te doen in gezonde voeding in relatie tot bewegen.

GIDS wordt onder leiding van Jerry van Akkeren, buurtsportcoach IJmuiden en tevens personal trainer, uitgevoerd in IJmuiden onder de naam “Gezond en lekker in je vel in Duin- en Zeewijk. Dit schooljaar zal het project worden uitgevoerd op basisschool De Zefier, De Origon en De Pleiaden.

Jerry van Akkeren: “Het project GIDS kunt u het beste zien als twee projecten met een gezamenlijke doelstelling, namelijk de ontwikkeling van motorische vaardigheden en kennis over gezond eten en bewegen bij kinderen vergroten”. “Kinderen uit groep 1 t/m 4 krijgen gedurende zes weken een extra beweegmoment tijdens schooltijd”. “Tijdens het extra beweegmoment worden alle kinderen getest op motorische vaardigheden, waardoor men vroegtijdig motorische achterstanden in kaart kan brengen”. “Wanneer een kind moeite blijkt te hebben wordt het kind in overleg met de ouders doorverwezen naar de kinderfysiotherapeut van Fysiotherapie Maas”.

“Kinderen uit groep 5 t/m 8 krijgen de kans om buiten schooltijd meer te leren over voeding en beweging.” “De kinderen komen een uur bewegen, krijgen een half uur voedingsleer en gaan een uur samen leren koken”. “Daarnaast worden de ouders bij dit project betrokken, de ouders gaan namelijk bij de laatste les samen met de kinderen bewegen bij CrossFit IJmuiden”. Aansluitend gaan de ouders samen met de kinderen koken bij Sportcafé Nol in Sporthal Zeewijk. Afsluitend ontvangen de kinderen een diploma.

Heeft u een vraag en/of opmerking?
Neem contact op met Sportloket Velsen!
Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden.


Klik hier voor alle accommodaties te huur!

Contact

Openingstijden Sportloket Velsen:
Ma t/m do: 08.00 - 17.00 uur
Vr: 08.00 - 12.00 uur

E-mail:
sportloket@velsen.nl

Telefonisch te bereiken:
Tel.: 0255-567666

Voor reserveringen na openingstijd
023-5374218 (Polderhuis)
06-34595809 (Pendeldienst)


Afhalen sleutels gymzalen
in sporthal IJmuiden-Oost
 

0255-517821
06-34595809

 

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van Sportloket Velsen? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Gemeente Velsen

Zwembad De Heerenduinen