Cursusavonden Privacywetgeving voor sportverenigingen

Cursusavonden Privacywetgeving voor sportverenigingen


Geplaatst op 23 mei 2018

Op 25 mei 2018 wordt de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht. In deze nieuwe privacywet staat dat bedrijven, overheden maar ook vrijwilligersorganisaties precies moeten bijhouden welke gegevens ze verzamelen, waarom en hoe lang.

De gemeente Velsen vindt het belangrijk dat persoonsgegevens bij sportverenigingen in goede handen zijn. Samen met Team Sportservice Noord-Holland organiseert de gemeente daarom een cursus om de verenigingen ‘AVG-proof’ te maken. We maken daarbij gebruik van een door de Stichting AVG Verenigingen ontwikkelde online tool en laten u door een expert begeleiden.

Op deze avonden wordt u een kort, praktisch en resultaatgerichte cursus aangeboden met als doel uw sportvereniging te informeren over de noodzaak en theorie achter de wetgeving. Vervolgens zijn alle deelnemende verenigingen ‘AVG-proof’ en ontvangen zij, als zij hun huiswerk hebben gedaan, een verklaring waarmee zij aangeven welke acties zij hebben uitgevoerd om aan deze inspanningswet te voldoen.

De gemeente Velsen, afdeling Sportloket nodigt de Velsense sportverenigingen uit voor een deelname aan twee AVG cursusavonden op 18 april en 22 mei 2018.

Locatie: Sporthal IJmuiden Oost, Tiberiusplein 6, 1971 HN, IJmuiden.

De avond start om 19.00 uur met de inloop.

Het officiële gedeelte duurt van 19.30 tot 21.30 uur.Aanmelden (max. 2 personen per vereniging) voor 21 maart via: sportloket@velsen.nl

Aan deze mini-cursus zijn geen kosten verbonden.