Eenmalige run door de Velsertunnel

Eenmalige run door de Velsertunnel


Geplaatst op 27 november 2016

Hardlopers nemen op zondag 27 november bezit van de Velsertunnel. Dan vindt tussen Velsen-Zuid en Beverwijk de Velsertunnel Run plaats. Bij het eenmalige evenement is plek voor 5000 deelnemers.

Inschrijven kan vanaf maandag 19 september via www.velsertunnelrun.nl. De hardloopwedstrijd gaat over 7,68 kilometer, een knipoog naar de 768 meter lengte van het overdekte deel van de Velsertunnel.

Het is de tweede keer in de 60-jarige geschiedenis van de tunnel dat er een hardloopwedstrijd door de Velsertunnel wordt georganiseerd. In 2001 tijdens de viering van 125 jaar Noordzeekanaal was een hardlooprun (16km)door de Velsertunnel een onderdeel van het herdenkingsjaar.

De Velsertunnel wordt op dit moment grondig gerenoveerd en is in januari weer open voor het verkeer. Maar voor die tijd is de tunnel ook toegankelijk voor het publiek. Later dit jaar vindt ook nog een open dag plaats.

De Velsertunnel Run start in Velsen-Zuid en gaat door de parken Velserbeek, Waterland en Beeckestein. Na de afdaling en beklimming in de tunnel gaat de route via de Velserweg naar de Breestraat, waar de finish is. De gemeenten Velsen en Beverwijk zijn de initiatiefnemers.